Na wstępie dzieci obejrzały film, który przedstawiał strukturę, organizację, proces produkcyjny oraz zasady bezpieczeństwa obowiązujące na terenie firmy. Dla uważnych słuchaczy pani przewodnik przygotowała drobne nagrody za udzielenie poprawnej odpowiedz na zadawane pytania. Następnie uczniowie mieli okazję wzbogacić swoją wiedzę na temat roli śniadania oraz zbilansowanej diety w życiu codziennym, po czym zjedli pyszny jogurt, którym zostali poczęstowani.
Podczas spotkania uczniowie mogli wykazać się swoimi zdolnościami plastycznymi kolorując obrazek przedstawiający „Danonka” oraz wykonując rybkę z opakowania po jogurcie. Dużym zainteresowaniem cieszyły się postacie Danonka, z którymi dzieci zrobiły sobie pamiątkowe zdjęcie. Ostatnim etapem wycieczki było obejrzenie hali produkcyjnej. Uczniowie z dużym zaciekawieniem przyglądali się pracy na hali oraz zadawali bardzo dużo pytań.
Na zakończenie wycieczki uczniowie otrzymali pamiątkowe maskotki „Małego Głoda” oraz magnesy, które będą otrzymywać za spożywanie warzyw i owoców w szkole.
autor: Aneta Kamusińska, Sylwia Foks